• The house was for client’s parents and his family’s weekend visit in a small rural town. While designing floor plan with required space and rooms, oblique geometry of the site was borrowed to shape the form of the house. A layered drawing with series of orthographic and axonometric projections of design elements was developed as an archive of formal ideas and geometric information, and further utilized as a decision making tool throughout the design process.

     

    By acknowledging client’s plan for potential second storey addition, skylight in the heart of the house was proposed not only to bring daylight into living room and kitchen but also to provide a slab opening for a stair for future addition. The skylight also functions as a table for gathering on the roof where the family and guests would enjoy the view of surrounding mountains.

     

    Location: Yoncheon, Gyeonggi, Korea

    Year: 2013-2014

    Type: Single Family House

    Bldg Area: 203㎡ / 2,185ft²

    Structure: Reinforced Concrete

    Materials: Concrete, Brick, Cement Brick, Wood, Steel

    Project Team: Moo Joo Lee, Du Seok Jang